Hlavní navigace

Novinky v Google Apps: skupinová oprávnění a edice pro úřady

5. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Balíček Google Apps v posledních dnech doznal několika zajímavých změn. Například byla představena speciální edice Google Apps for Government, kterou chce Google více vyhovět potřebám různých úřadům a v ještě větší míře tak konkurovat třeba i řešením založeným na technologiích Microsoftu. Další novinkou je, že správci nyní mohou v administraci pracovat se skupinovými oprávněnými. Google tak vyslyšel dlouhodobé volání po této funkci. Nyní lze v rámci domény vytvářet oddělené skupiny uživatelů a…

Balíček Google Apps v posledních dnech doznal několika zajímavých změn. Například byla představena speciální edice Google Apps for Government, kterou chce Google více vyhovět potřebám různých úřadům a v ještě větší míře tak konkurovat třeba i řešením založeným na technologiích Microsoftu.

Další novinkou je, že správci nyní mohou v administraci pracovat se skupinovými oprávněnými. Google tak vyslyšel dlouhodobé volání po této funkci. Nyní lze v rámci domény vytvářet oddělené skupiny uživatelů a nastavovat jim oprávnění pro přístup k jednotlivým používaným službám.

Úprav se dočkal také grafický editor z Google Docs, v němž je nyní nasazeno přepracované zoomování obsahu s pomocí klávesových zkratek nebo tlačítka na nástrojové liště. Další vylepšení se týkají třeba kopírování objektů nebo nastavení typu zakončení čar. (The Official Google Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).