Hlavní navigace

Akcelerátor Bolt zase nakupuje. Pro O2 pořídil firmu na on-line chat

9. 9. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Další z nenápadných investic operátora je spíš z řady investic, kterými si poutá firmy, se kterými spolupracuje.

Po zavření pražské Wayry si už Kellnerovo O2 rozjelo vlastní, skromnější akcelerátor. Ten během necelého roku už nasypal peníze do marketingového startupu Dateio nebo do mobilní aplikace Tapio. Další investice tentokrát nenese název končící písmenem o, ale zato jde o větší firmu. Za většinový podíl ve firmě operátor zaplatil částku, která je podle mluvčí Lucie Pecháčkové předmětem obchodního tajemství.

iCORD International se dlouhodobě věnuje vývoji systémů pro webchat, videohovory nebo sdílení dokumentů a zpětné volání, jinými slovy – cílí na velké firmy a především jejich klientská centra. " iCORD používáme v O2 již třetím rokem. Velmi nám pomáhá jak při on-line prodeji, tak při zvyšování kvality péče o stávající zákazníky," popisuje v tiskové zprávě důvody investice šéf operátora Tomáš Budník.

BRAND24

Jedenáctiletá firma posbírala klienty jak v byznysu, tak ve veřejné správě. „Spojení s telekomunikačním operátorem bylo logickým krokem pro zrychlení našeho růstu,“ tvrdí obchodní ředitelka iCORDu Ivana Malá.

Do firmy, která se specializuje na další komunikační kanály, sypou peníze i další tuzemští investoři. Tento týden třeba oznámily desetimilionovou transakci do startupu Smartsupp brněnský Webnode a fond Ondřeje Fryce Spread Capital. Smartsupp je v podstatě chat pro e-shopy a weby, které chtějí řešit dotazy zákazníků v reálném čase. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).