Hlavní navigace

O2TV se rozšíří od listopadu i o HD kanály. Má to však své ale

25. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
25. 10. 2011

Společnost Telefónica Czech Republic zařadí po několika letech do nabídky své IPTV televize O2TV konečně také stanice ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Půjde konkrétně o kanály Animal Planet HD, ČT HD, Nova HD, Nova Sport HD, HBO HD a Filmbox HD. Do ledna 2012 budou mít programy ČT HD a Nova HD v základní programové nabídce.

NEPŘEHÉDNĚTE: O2TV oslaví příští měsíc páté narozeniny. Očekávání zákazníků nesplnila

HD tituly se také objeví ve Videotéce. Budě jich konkrétně 25. Absence HD obsahu byla dlouhou dobu u Telefóniky slabým místem operátora. Ačkoliv stanice ve vysokém rozlišení obrazu sliboval již téměř od počátku fungování této služby, podařilo se mu to až na konci roku 2011. Kromě kanálů v HD kvalitě se zákazníci dočkají i nových stanic v klasickém rozlišení. Půjde o Disney Junior, Animal Planet a Golf Channel. Výhodou zařazení všech nových programů je fakt, že divák za ně nezaplatí ani korunu navíc. Bude záležet pouze na tom, jakou má nabídku.

cif 24 - early cena - média

ČTĚTE TAKÉ: Telefónica naděluje k pěti letům O2TV za zvýhodněnou cenu 650 Kč – s internetem

Pro zařazení nových HD kanálů ovšem může být problematická datová velikost linky. Minimální kapacita linky pro příjem HD je 7 Mbps. Dostupnost linky a případné zrychlení linky je možné ověřit od 1. listopadu na www.o2.cz/hd. Pro pohodlné sledování HD obsahu je třeba mít HD nebo HD ready televizi a propojení televize se set-top-boxem HDMI kabelem, upřesnil mluvčí operátora Hany Farghali. Filmové tituly budou ve Videotéce dostupné v HD kvalitě za 75 korun. Zákazník má nyní k dispozici více než 500 filmů a pořadů ve standardním a HD rozlišení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).