Hlavní navigace

O2TV: vzdálené nahrávání pořadů spustíte i z mobilu

19. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 7. 2010

O2TV, placená digitální televize přes pevnou linku od Telefóniky O2, konečně umí nahrávat. Ovšem příchod nových set-top-boxů s pevným diskem to neznamená. Namísto toho Telefónica O2 u nejrozšířenější české IPTV služby nabídla funkci vzdáleného nahrávání, které lze nastavit nejen na televizní obrazovce, ale také přes webové rozhraní nebo z mobilního telefonu. Mají zákazníci důvod jásat? Nebo by nové set-top-boxy byly vhodnější?

K TÉMATU: O2TV umožní nahrávat zdarma televizní pořady na vzdálený disk

BRAND24

Uživatelé IPTV služby O2TV to mají s nahráváním pořadů dlouhodobě komplikované. V případě DVB-T, DVB-S nebo DVB-C není problém pořídit si set-top-box s vestavěným pevným diskem. Pak je nahrávání pořadů velmi jednoduché. To v případě O2TV se o set-top-boxech s vestavěným pevným diskem léta pouze spekuluje a zatím kde nic, tu nic. Nahrávání tak až do konce letošního června bylo možné pouze po připojení samostatného rekordéru k set-top-boxu, což není příliš komfortní řešení na poměry digitálního věku.

Více se dočtete v článku O2TV: vzdálené nahrávání spustíte i z mobilu na našem sesterském webu Lupa.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).