Hlavní navigace

Obrázky ani jména už nebudou krást znaky z tweetů. Twitter začne v pondělí

13. 9. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Novinky ohlásila sociální síť už v květnu. Teď přichází okamžik, který zasáhne do fungování sociální sítě.

Ano, zní to jako klasický problém prvního světa. Ale plno správců firemních profilů a profesionálů ze světa sociálních médií to potěší. Twitter přestane od 19. září počítat do 140znakového limitu přiložené obrázky nebo jiné mediální soubory. Informuje o tom server The Verge

Obrázky, animované GIFy nebo ankety dosud zabíraly jednadvacet znaků, které teď bude možné využít lépe. Stejně tak už se nebudou započítávat uživatelská jména. „Je to největší změna, kterou jsme zatím udělali, a naši uživatelé budou moci využít svých 140 znaků naplno,“ tvrdil na jaře šéf sociální sítě Jack Dorsey.  

KL24

Kolem znakových limitů už ale Twitter absolvoval hned několik tanců. Ve hře bylo dokonce i zrušení limitu, chvíli bylo ve hře, že se nebudou do limitu počítat třeba i odkazy, ale nakonec to vypadá, že se novinky ustálily do již zmíněné formy. 

Twitter letos prochází i jinými změnami a chronologie v řazení příspěvků už pomalu ustupuje novému systému. Nová timeline funguje tak, že po příchodu na Twitter se ukáže nejdříve sekce nabízející nové tweety, které algoritmus vyhodnotil jako zajímavé. Teprve za ní bude časová osa pokračovat v chronologickém pořádku. Samozřejmě ale jde tato březnová novota vypnout. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).