Hlavní navigace

Óčko chce začít streamovat přes hybridní vysílání HbbTV Óčko Expres

21. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Skupina hudebních kanálů Óčko pracuje na dalších aplikacích pro hybridní vysílání. Obrovský zájem diváků o tuto technologii zástupce televizí překvapil.

Ambiciózní cíl si na poli hybridního vysílání stanovila rodina hudebních kanálů Óčko. V horizontu několika týdnů, maximálně měsíců, by chtěla prostřednictvím technologie HbbTV začít šířit svůj tematický kanál Óčko Expres. Serveru DigiZone.cz to sdělil technický ředitel skupiny Lukáš Hnilička. Óčko Expres v současné době vysílá na klasickou anténu pouze v Praze a my to chceme změnit. Velký potenciál hybridního vysílání vidíme kromě hlavního města i na severní a jižní Moravě, sdělil naší redakci šéf techniky Óčka.

K TÉMATU: Óčko a Óčko Gold spustilo v multiplexu 3 hybridní vysílání HbbTV

Óčko Expres startovalo loni v Regionální síti 12 společnosti Czech Digital Group (CDG). Nejprve jeho distribuce byla v HD rozlišení, později však přešlo díky malému zájmu diváků do SD kvality. Vše ukazovalo na to, že cílová skupina televize není pro sledování programu ve vysoké kvalitě obrazu připravena. Hnilička si pochválil velký zájem diváků o tuto technologii. Přiznám se, že jsme to nečekali. Za dva měsíce, co je služba v provozu, se k ní připojilo už 120 tisíc unikátních uživatelů a evidujeme 3,5 milionu zhlédnutých stran, konstatoval šéf techniky televize.

UX DAy - tip 2

ČTĚTE TAKÉ: Revoluční nekódovaný hudební kanál na Astře: Ukazuje na plno možnosti hybridní TV

Lukáš Hnilička by byl osobně rád, kdyby se podařilo vysílání Óčka Expres prostřednictvím HbbTV zprovoznit do měsíce. Tato technologie je divákům dostupná v multiplexu 3. Doposud jsme brali HbbTV jako experiment, ale když vidíme, jaký je o něj mezi našimi diváky zájem, chceme z něj udělat plnohodnotnou aplikaci, konstatoval Hnilička. Mediální skupina by do budoucna ráda spustila aplikace, které by byly vázaný ke konkrétním pořadům. Chceme, aby diváci měli možnost pořad ovlivnit a zasáhnout do něj, přiblížil Hnilička s tím, že jako ideální formát se v tomto směru jeví Mixér.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).