Hlavní navigace

Óčko nevylučuje návrat do multiplexu 3. Chceme lepší cenu, říká jeho šéf

22. 4. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
22. 4. 2011

Hudební kanál Óčko by se mohl vrátit do celoplošného multiplexu 3, v němž vysílal do léta 2009. V rozhovoru pro týdeník Euro to připustil výkonný ředitel této stanice Hynek Chudárek, podle něhož Óčko má tuto ambici, pokud se domluví s operátorem na férových podmínkách. Nemůžeme přistoupit na likvidační ceny, to bychom mohli dopadnout jako Z1, uvedl Chudárek s odkazem na zpravodajskou televizi, která rovněž vysílala v multiplexu 3 a její majitel ji letos v lednu uzavřel.

K TÉMATU: Óčko zmizí koncem července 2009 z multiplexu 3, v DVB-T už nebude

Óčko nyní vysílá v pozemním multiplexu 4 v Praze, Brně a Ostravě, jeho hlavní distribuční cestou je ale satelit a kabel. Televize má podle Chudárka ambici oslovit až tři procenta publika ze své cílové skupiny diváků od 15 do 34 let. Denní sledovanost se pohybuje kolem 460 tisíc diváků a momentálně se pohybujeme kolem jednoho procenta v naší cílové skupině. Záměrem je dostat se na tříprocentní podíl, prozradil Chudárek.

MMF24

ČTĚTE TAKÉ: Óčko se vrací do DVB-T, bude v multiplexu 4

Od loňského roku je Óčko součástí elektronického měření sledovanosti českých televizí pomocí peoplemetrů. Vstoupilo do něj prostřednictvím agentury At Media, která televizi zastupuje při prodeji reklamních časů. Podle měsíční zprávy Asociace televizních organizací (ATO) za letošní březen dosáhlo Óčko v nejširší cílové skupině diváků starších 15 let celodenního podílu 0,31 procenta a v hlavním vysílacím čase od 19 do 23 hodin 0,18 procenta.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).