Hlavní navigace

Odstupte, vyzval generálního ředitele České televize Dvořáka radní Mezuláník

21. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ostrá kritika z úst radního České televize Radka Mezuláníka se snesla ve středu na hlavu jejího generálního ředitele Petra Dvořáka. Ten si z ní ale příliš nedělal.

Řadu pochybení za své poměrně krátké působení ve funkci udělal dosavadní generální ředitel České televize Petr Dvořák. To si alespoň myslí člen Rady ČT Radek Mezuláník, který dokonce Dvořáka vyzval, aby rezignoval. Šéf Kavčích hor podle něho chyboval v ekonomické a personální oblasti a nedostatečně komunikuje s radními. Dvořák Mezulánikovy výroky označil podle agentury ČTK za „píárový proslov“ a plácnutí do vody.

ČTĚTE TAKÉ: Radní Mezuláník: Rozpočet ČT pro letošní rok je výrazně deficitní

Mezulánikovi se nelíbí údajně předražená plánovaná rekonstrukce studia v Brně či nákladná modernizace ředitelovy kanceláře. O programové skladbě vysílání prý pak na Kavčích horách rozhodují nekompetentní lidé. Těžko mohu zůstat klidný, když místo tendence k úsporám se 300 milionů utápí v provozních nákladech, podotkl mimo jiné Mezulánik a dodal: Já sám za sebe vyzývám pana ředitele, aby se vážně zamyslel nad svým dalším setrváním ve funkci.

ebf - partner 1

Z ARCHIVU: Rada ČT bude schvalovat rozpočet televize. Nelíbí se jí schodek 460 milionů

Dvořák pak na kritiku Mezulánika odpověděl, že je pod jeho úroveň, aby na kritiku reagoval a totéž platí i pro členy Rady ČT. O zaslání konkrétních výhrad však požádal písemnou formou. Já pro příští jednání připravím dostatečně konkrétní odpověď, aby bylo vidět, že ty věci jsou jen bezobsažným plivnutím nebo nemají racionální jádro, uvedl generální ředitel České televize. S písemným vypracováním připomínek souhlasil i předseda rady Milan Uhde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).