Hlavní navigace

Ondřej Filip se vzdal pozice radního na Českém telekomunikač­ním úřadě

4. 9. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Politici tak na některém z budoucích zasedání budou opět rozhodovat o tom, kdo obsadí páté, volné místo u tohoto regulátora. Bod je projednáván na základě předložení jednoho z ministrů.

Na vlastní žádost skončil ve funkci radního Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) Ondřej Filip. Regulátor o tom dnes informoval v rámci aktuální tiskové zprávy. Členství v Radě ČTÚ ukončil Filips k 31. srpnu, tzn., že zde jeho působení úplně končí. I nadále se bude věnovat digitální agendě. Vzhledem k tomu, že i na evropské úrovni se nyní intenzivně řeší otázka síťové neutrality, chci se zaměřit na tuto problematiku, která je mi blízká, konstatoval Ondřej Filip, který byl členem kontrolního orgánu telekomunikačního regulátora od července 2013.

ČTĚTE TAKÉ: Bývalý šéf ÚOHS Josef Bednář novým členem rady Českého telekomunikačního úřadu

Nyní už bývalý člen Rady ČTÚ Ondřej Filip se narodil v roce 1977 v Českých Budějovicích. Vystudoval Matematicko-fyzikální fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obor Informatika, a University of Pittsburgh – Joseph M. Katz Graduate School of Business (MBA). Během studia na Karlově univerzitě začal pracovat ve společnosti IPEX a. s., kde později působil jako technický ředitel a člen představenstva. V prosinci 2004 byl jmenován výkonným ředitelem sdružení CZ.NIC, správce národní internetové domény: .cz.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Počet rušení televize mobilními sítěmi LTE v červenci narostl, informoval ČTÚ

V současné době funguje Rada Českého telekomunikačního úřadu ve složení: Jaromír Novák (předseda), Pavel Dvořák, Ondřej Malý Josef Bednář. Kdo se stane pátým, chybějícím členem kontrolního orgánu telekomunikačního regulátora tak nyní bude opět na politicích. Na některém z budoucích jednání vlády bude kandidáta předkládat svým kolegům ministr průmyslu a obchodu. Tím je v současné době Jan Mládek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).