Hlavní navigace

OpenOffice.org 3.2 konečně v ostré verzi

10. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vyšla ostrá verze multiplatformní kancelářské sady OpenOffice.org 3.2. Tvůrci slibují uživatelům výrazné zvýšení rychlosti spouštění textového editoru Writer i tabulkového kalkulátoru Calc. Vylepšena byla kompatibilita s Office 2007, protože jsou nově podporovány i soubory v Office XML chráněné heslem. Řady drobných vylepšení se dočkal Calc, který nyní nabízí třeba rozšířené možností filtrování a řazení, podporu mnohonásobného výběru při manipulaci s rámečkem buněk nebo lepší práci se…

Vyšla ostrá verze multiplatformní kancelářské sady OpenOffice.org 3.2. Tvůrci slibují uživatelům výrazné zvýšení rychlosti spouštění textového editoru Writer i tabulkového kalkulátoru Calc. Vylepšena byla kompatibilita s Office 2007, protože jsou nově podporovány i soubory v Office XML chráněné heslem. Řady drobných vylepšení se dočkal Calc, který nyní nabízí třeba rozšířené možností filtrování a řazení, podporu mnohonásobného výběru při manipulaci s rámečkem buněk nebo lepší práci se systémovou schránkou. Z editoru Writer naopak zmizela podpora pro MediaWiki, která se nyní stěhuje do samostatného rozšíření.

Prezentační nástroj Impress a grafický editor Draw mají nyní vestavěný nový systém komentářů k obsahu pro spolupráci více uživatelů na jednom souboru. Ten se již dříve objevil v editoru Writer. OpenOffice.org dále přichází s vylepšenou podporou grafů. Přidány byly nové typy grafů a vylepšení se dočkaly popisky. Podrobnosti si můžete přečíst na webu projektu. OpenOffice.org 3.2 ve verzi pro MS Windows si můžete stáhnout také ze Slunečnice.cz. Zatím není k dispozici česká lokalizace.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).