Hlavní navigace

Rakouská ORF 3 odstartuje 26. října, ORF Sport Plus bude samostatným kanálem

8. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 9. 2011

Rakouská veřejnoprávní televize ORF chystá ke konci příštího měsíce výrazné změny v portfoliu svých stanic. Především dojde k ukončení vysílání nekódovaného turistického kanálu TW 1. Na jeho místě se objeví 26. října nová televize ORF 3. Kanál ORF Sport Plus pak přejde na čtyřiadvaceti­hodinový režim, protože už nebude nutné, aby se dělil o svou pozici se zaniklou TW1.

UX DAy - tip 2

K TÉMATU: Rakouská stanice ORF 3 odstartuje pravděpodobně na podzim

Jak informoval server DiGITAL fernsehen, generální ředitel ORF Alexander Wrabetz označil start stanice ORF 3 za milník v rozvoji tamní společnosti. Kanál se bude orientovat na čtyři základní tematické okruhy – kulturu, popkulturu, náboženství a povědomí o regionální problematice. Na druhé straně se chce věnovat také soudobým dějinám a aktuálnímu dění, stejně jako Evropské unii. Každý den bude tematicky zaměřen. Signál ORF 3 bude na satelitu kódován. Stanice ORF Sport Plus se bude věnovat například tenisu, házené, volejbalu, plávání, cyklistice, fotbalu a juniorskému sportu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).