Hlavní navigace

Pál Milkovics: Za zpoždění Z24 může nejistota kolem regionálních multiplexů

4. 8. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ředitel společnosti S&P Broadcasting poskytl DigiZone.cz exkluzivní vyjádření v souvislosti se stažením upoutávky na zpravodajskou Z24. Tu včera v DVB-T vystřídal kanál WAR svět válek.

Jak jsme vás informovali, Český telekomunikační úřad řeší budoucnost regionálních sítí a navrhuje prodloužení individuálních oprávnění. Některých vysílačů by se to ale týkat nemuselo.

K TÉMATU: Český telekomunikační úřad řeší budoucnost regionálních sítí

WAR svět válek spustil upoutávku v DVB-T. Vystřídal zpravodajskou Z24

Milkovics: Z24 zahájí vysílání v srpnu (rozhovor)

Právě na to se odvolává Pál Milkovics: Spuštění zpravodajské Z24 je odloženo z toho důvodu, že si nejsme jisti, zda bude prodloužena licence operátorům regionálních multiplexů. Žádný jiný důvod zatím není. Každý z operátorů tvrdil, že se licence určitě obnoví, ale konkrétní datum se neustále posouvá.

KL24

Pál Milkovics a Vladimír Železný.
Autor: Facebook

Za připravovanou televizí Z24 stojí Pál Milkovics a Vladimír Železný.

Na další dotaz šéfredaktora serveru DigiZone.cz Jana Brychty, proč ještě nezažádal o licenci ředitel S&P Broadcasting, odpověděl: Abychom mohli zažádat o licenci na Z24, musíme do žádosti uvést pokrytí…

Z24 je prý připravena ke startu a už jsou uzavřeny i smlouvy se zpravodajskými agenturami. Nejvíce zklamaní jsme z toho, že jsme chtěli odstartovat před podzimními volbami, dodává Pál Milkovics.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).