Hlavní navigace

Pavel Cvrček a Pavel Franc spustili Mozilla.cz

21. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Před několika dny byly spuštěny stránky projektu Mozilla.cz pro příznivce webového prohlížeče Firefox, e-mailového klienta Thunderbird a dalších plodů celého projektu Mozilla. Jeho cílem je přinášet aktuální informace z dění okolo projektu Mozilla, zajišťovat lokalizaci produktů Mozilla do češtiny a jejich propagaci. Mozilla.cz je otevřený projekt, do kterého se můžete zapojit i vy, říkají o projektu Mozilla.cz autoři. Těmi jsou Pavel Cvrček (JasnaPaka) a Pavel Franc (Pawell), jména na…

Před několika dny byly spuštěny stránky projektu Mozilla.cz pro příznivce webového prohlížeče Firefox, e-mailového klienta Thunderbird a dalších plodů celého projektu Mozilla. Jeho cílem je přinášet aktuální informace z dění okolo projektu Mozilla, zajišťovat lokalizaci produktů Mozilla do češtiny a jejich propagaci. Mozilla.cz je otevřený projekt, do kterého se můžete zapojit i vy, říkají o projektu Mozilla.cz autoři. Těmi jsou Pavel Cvrček (JasnaPaka) a Pavel Franc (Pawell), jména na tuzemském Internetu ne neznámá. Oba pánové se angažovali už v uskupení CZilla.

Pavel Franc se stará o lokalizace Firefoxu, Thunderbirdu, SeaMonkey a dalších produktů Mozilla do češtiny. Pavel Cvrček si na svá bedra vedle třeba lokalizace webů Mozilla Europe a Firefox Support nyní přidal i správu webu Mozilla.cz. Zároveň ale ukončil svůj JasnaPaka Blog, který v posledním ročníku ankety Czech Open Source obsadil mezi českými blogy o otevřeném softwaru stříbrnou pozici jak v hlasování poroty, tak v hlasování veřejnosti.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).