Hlavní navigace

Penta úřaduje. Dotyk jde na web a Vltava Labe Press se přejmenovává

30. 6. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vydavatelství pod novým majitelem prochází velkými změnami. Teď se dotkly už i projektů, které stály dosud mimo.

Vltava-Labe-Press, Astrosat Media a Tablet Media. Tři mediální společnosti se spojují pod jednu značku. Penta jejich nákupy provedla prostřednictvím společnosti Angur, kterou teď manažeři pojmenovali Vltava Labe Media. Nové vydavatelské těleso už také sídlí v nových kancelářích v pražských Jinonicích. 

Kromě papírového deníku se změny začínají týkat i tabletového týdeníku Dotyk, který dosud zastřešovala firma Tablet Media Michala Klímy. Časopis se rozšířil na web a zároveň opustil dosavadní publikační systém Triobo. Dotyk tak bude mít novou aplikaci, která se bude plnit obsahem webu a ne naopak, jako tomu bylo dosud. 

„V nové čtečce nebudou přístupná starší vydání Dotyku. Ty lze nadále číst ve webovém archivu a také v původní čtečce. Čánky, které jsme v minulosti vydali, však postupně převádíme do nového formátu tak, aby byly k dispozici i v nové čtečce a také na webu,“ tvrdí šéfredaktorka Dotyku Eva Hanáková

UX DAy - tip 2

Zapojením redakce týdeníku se Penta dostane i do oboru ekonomického zpravodajství, které dosud v regionálním Deníku chybělo. Zaměření na online teď ale brzdí plány na vydávání papírové verze týdeníku. 

Penta koupila Tablet Media loni na podzim. Částku ani jedna ze stran nekomentovala. Michal Klíma se pak obratem stal ředitelem celého vydavatelství VLP. Penta nasála do svého nového vydavatelství i další zkušené lidi. Digitál třeba ve VLP, respektive VLM, vede Petr Bednář, který přešel na začátku roku z obdobné pozice ve vydavatelství Mladá fronta. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).