Hlavní navigace

Petr Chajda: Před fotbalovým ME by mělo dojít k rozšíření DVB-T Primy

29. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
29. 2. 2008

Ve švýcarské Basileji začne 7. června Mistrovství Evropy ve fotbale zápasem Česká republika – Švýcarsko. Českým divákům ho nabídne televize Prima, jejíž zemské digitální vysílání (DVB-T) by se do té doby mělo rozšířit do dalších oblastí. Serveru DigiZone.cz to sdělil dnes už bývalý výkonný ředitel televize Petr Chajda: Já si myslím, že k významnému rozšíření zemského digitálního signálu Primy by mělo zcela určitě dojít před Mistrovstvím Evropy ve fotbale.

BRAND24

Byl tu záměr, abychom došli před fotbalovým šampionátem ještě do Brna a Ostravy. Brno jsme zvolili proto, že přijít analogové Primy tu není úplně optimální. V Ostravě je problém stejný, tam ale navíc nebyly dosud volné frekvence, doplnil Petr Chajda. Nepřímo tak poukázal, že Prima čeká na schválení Technického plánu přechodu na digitální vysílání (TPP), který určí, kde, odkdy a na jakých kmitočtech budou moci jednotlivé digitální multiplexy vysílat.

Rozhovor s Petrem Chajdou, kterého vedení televize Prima tento týden odvolalo z postu výkonného ředitele, vám server DigiZone.cz přinese v úterý 4. března.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).