Hlavní navigace

Picasa Web Albums v češtině a s novými funkcemi

27. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google postupně do své služby Picasa Web Albums implementuje nové funkce. Čerstvou novinkou ve webovém fotoalbu Googlu je propojení map a fotek. Uživatelé si mohou fotky rozmístit po mapě a takto vytvořenou mapu prohlížet třeba i v Google Earth. Služba Picasa Web Albums je dostupná už i v češtině a její český oficiální název zní Webová alba programu Picasa. Většina nápovědy je ovšem ještě bez lokalizace.

Google postupně do své služby Picasa Web Albums implementuje nové funkce. Čerstvou novinkou ve webovém fotoalbu Googlu je propojení map a fotek. Uživatelé si mohou fotky rozmístit po mapě a takto vytvořenou mapu prohlížet třeba i v Google Earth.

Služba Picasa Web Albums je dostupná už i v češtině a její český oficiální název zní Webová alba programu Picasa. Většina nápovědy je ovšem ještě bez lokalizace.

K novinkám z posledních týdnů patří třeba generování flashových slide-show pro vložení do stránek uživatelů či podpora uploadu krátkých videí. Google tedy má již tři služby, kam lze uploadovat video. Spuštěna byla i mobilní verze služby. (Google Blogoscoped)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).