Hlavní navigace

PilsFree se ohrazuje: stamilionové dluhy prý neexistují

27. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Občanské sdružení PilfFree vydalo tiskovou zprávu, ve které se vyjadřuje ke zvěstem o stamiliónových dluzích. Tvrzeními o stamilionových závazcích vůči dodavatelům, za které údajně ručí členové sdružení PilsFree svým majetkem, jsou v poslední době stále častěji strašeni uživatelé sítě PilsFree. Tyto pomluvy si kladou za cíl jednak odradit zájemce o členství v PilsFree a jednak přimět stávající členy, aby sdružení opustili a využívali více služeb komerčních operátorů elektronických komunikací,…

Občanské sdružení PilfFree vydalo tiskovou zprávu, ve které se vyjadřuje ke zvěstem o stamiliónových dluzích. Tvrzeními o stamilionových závazcích vůči dodavatelům, za které údajně ručí členové sdružení PilsFree svým majetkem, jsou v poslední době stále častěji strašeni uživatelé sítě PilsFree. Tyto pomluvy si kladou za cíl jednak odradit zájemce o členství v PilsFree a jednak přimět stávající členy, aby sdružení opustili a využívali více služeb komerčních operátorů elektronických komunikací, stojí ve zprávě pro média.

BRAND24

Jsou to jednoznačně lživé informace, závazky plníme a každé čtvrtletí sestavujeme přehledy hospodaření. Členům sdružení je každý rok veřejně na Valné hromadě předložena zpráva o stavu hospodaření PilsFree. Sdružení jako nezisková organizace zisk nevytváří, ale příjmy vrací zpět do činnosti organizace, tvrdí Martin Šour, správní radní PilsFree. Kdyby PilsFree nebylo schopné platit dodavatelům přenosových linek, jistě by si každý doma všiml, že nemá konektivitu do Internetu, dodává Martin Pozděna, technický radní sdružení.

PilsFree zároveň v tiskové zprávě odmítá, že by za případné dluhy ručili členové sdružení celým svým majetkem. PilsFree není firma podle obchodního zákoníku, ale občanské sdružení podle zákona o sdružování občanů a tato norma ručení za závazky členům nepředepisuje, tvrdí Milan Řežábek ze správní sekce Rady PilsFree.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).