Hlavní navigace

Platforma Digi TV způsobila pád dvou největších SAT serverů u nás

29. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
29. 12. 2008

Rumunská platforma Digi TV, která je pro českého diváka atraktivní zejména kvůli své nízké cenové politice, se během vánočních svátků opět připomněla těm, kteří její signál přijímají neautorizovanou cestou. Přímo na Štědrý den totiž změnila kódování, aby tak těmto divákům znepříjemnila její sledování. Příliš jí to však bohužel nepomohlo, protože během několika minut se vždy na internetu objevily kódy nové. K další změně pak došlo v sobotu 27. prosince.

MMF24

Zájem o získání nových klíčů k platformě Digi TV dokonce způsobil pád dvou největších serverů u nás, a to Paraboly.cz a satCentra.com. Ty byly na Štědrý den po určitou dobu úplně nedostupné. Zatímco satCentrum má online běžně pouze okolo třiceti návštěvníků, v době, kdy se měly na internetu objevit nové kódy, se jejich počet vyhoupl až na desetinásobek, počet lidí na Parabole pak přibližně na dvojnásobek, tedy nějakých dva tisíce userů.

Satelitní balík Digi TV se potýká s neautorizovaným příjmem v prolomeném kódování Nagravision 2 od loňského roku, které používá už jako jeden z mála. Na lepší zabezpečení už přešly německá Premiere, v minulosti španělský Digital+ nebo portugalská TV Cabo. V současné době přechod na Nagravision 3 dokončuje i polský Cyfrowy Polsat. Kdy se k výměně abonentských karet odhodlá provozovatel rumunské platformy Digi TV, je ve hvězdách. Hovořilo se však už o něm několikrát.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).