Hlavní navigace

Pleva chce Nově a Primě opět prodloužit licence: o další čtyři roky

12. 9. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
12. 9. 2007

Poslanec Petr Pleva (ODS). který je ve sněmovně zpravodajem vládního návrhu „diginovely“, přichystal pozměňovací návrh se sedmi body, který mj. počítá s dalším prodloužením platnosti licencí televizí Nova a Prima. Informuje o tom server Český rozhlas Digital, který zveřejnil dokument se všemi Plevovými návrhy (PDF, 61,kB).

Nově a Primě by se podle Plevy měla prodloužit platnost stávajících licencí pro analogové i digitální vysílání o další čtyři roky, pokud se stanou držiteli kompenzační licence. Tu mohou televize získat pouze tak, že se přihlásí k plnění Technického plánu přechodu na zemské digitální vysílání (TPP) a dobrovolně se vzdají analogových kmitočtů.

cif 24 - early cena - média

Žádost lze podat do 6 měsíců ode dne, kdy rozhodnutí Rady o udělení kompenzační licence nabude právní moci. Účastníkem řízení o prodloužení licence je pouze žadatel. Rozhodnutí o prodloužení doby platnosti licence Rada vydá do 60 dnů ode dne podání žádosti. Právní účinky rozhodnutí Rady o prodloužení doby platnosti licence zanikají dnem zániku kompenzační licence s výjimkou důvodu zániku uvedeného v bodu 9 písm. a), stojí v Plevově návrhu.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) už Nově s Primou licence jednou prodloužila. Podle platného vysílacího zákona obě televize získaly licence na dalších dvanáct let bez toho, aniž by je stát zavázal ke spolupráci při vypínání analogového vysílání a přechodu na DVB-T. Nova tak může analogově i digitálně vysílat do roku 2017 a Prima ještě o rok déle.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).