Hlavní navigace

Po Českém rozhlase chystá zvířátka i televize Nova

23. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
23. 9. 2008

Televize Nova si zřejmě vzala příklad z úspěšného projektu Českého rozhlasu Odhalení a chystá stejně jako on živý přenos z prostor zoologické zahrady. Jejím objektem však nebudou gorilí samice a samci, ale tygřice Isabella, resp. její předporodní chování, následný porod a první momenty života tygřích novorozeňat. Zatímco Český rozhlas natáčel svou reality-show v Praze, TV Nova ji nabídne z Liberce, a to prostřednictvím zpravodajského portálu tn.cz. Jedině návštěvníci stránek zpravodajského serveru tn.cz budou moci sledovat, jak přichází na svět mláďata bílého tygra, sdělila při této příležitosti mluvčí televize Nova Michaela Fričová.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Odhalení: tak trochu jiná reality show

Poprvé, a zatím naposledy, se bílé tygry podařilo v ZOO Liberec odchovat v roce 2002. Isabella tehdy vrhla pět mláďat, z nichž tři přežila – Achilles je nyní chován v bratislavské ZOO, Afrodita žije v ZOO Sóstó a Artemis zůstala v domovské ZOO Liberec. Liberečtí chovatelé ale už teď můžou slavit, i kdyby Isabella nakonec březí nebyla. Dosud poměrně plachý a nezkušený samec Paris se totiž ukázal akceschopný, což bude důležité v dalších reprodukčních misích, dodala Fričová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).