Hlavní navigace

Politici se hlasitou reklamou budou na popud RRTV zabývat

24. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 10. 2011

Poslanci slibují, že reklamou, která obtěžuje v televizi svou hlasitostí, se na základě požadavku od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), budou zabývat. Informuje o tom server iDNES.cz. DigiZone.cz minulý týden referoval o tom, že stížnosti na hlasitou reklamu se na RRTV valí od běžných diváků, kteří si však neuvědomují, že regulační orgán je na tento nešvar našich stanic bohužel krátká.

BRAND24

K TÉMATU: Na RRTV se valí stížnosti na hlasitou reklamu. O pomoc žádá poslance

Sdělení rady jsme dostali minulý týden a samozřejmě se jím budeme v dohledné době zabývat, potvrdil serveru iDNES.cz poslanec Václav Mencl a dodal: Mám osobní ohlasy od těch, kteří sledují televizi, že je reklama rozčiluje. Ani mně se nelíbí. Problém hlasité reklamy je zejména u komerčních stanic, které ji vkládají na rozdíl od veřejnoprávního média i do vysílaného pořadu. Česká televize od soboty zrušila reklamy na kanálech ČT 1 a ČT 24. Diváci je uvidí pouze na programech ČT 2 a ČT 4. Server DigiZone.cz se této problematice věnoval ve svém hlavním článku již před dvěma lety.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).