Hlavní navigace

Polská digitalizace může nabrat až roční zpoždění

20. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
20. 11. 2009

Předsedkyně Urzędu Komunikacji Elektronicznej (UKE) Anna Streżyńskia odhaduje, že digitalizace terestrické televize v Polsku se oddálí přibližně o jeden rok. Červenec 2013 jako termín pro vypnutí posledního analogového vysílače je však stále aktuální. Podle původního návrhu Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji (KRRiT), tamní obdoba naší RRTV, z ledna měly být první oblasti zapínány v září.

K TÉMATU: Polskou digitalizaci provází problémy. Blokuje ji veřejnoprávní televize

Další fáze měly přijít v březnu příštího roku (24 oblastí) a v červenci 2011 (16 oblastí). Už v současné době máme zpoždění přibližně dva měsíce při zavádění prvního multiplexu, který je složen z programů analogového vysílání, uvedla Streżyńskia. Jedním z problémů je skutečnost, že polská veřejnoprávní televize doposud nepodepsala smlouvu s telekomunikačním operátorem Emitel, obdoba Českých Radiokomunikací. To samozřejmě vyvolává nechuť společnosti investovat do rozvoje sítě.

Zdroj: Wirtualnemedia.pl

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).