Hlavní navigace

Polská televize testuje další tematickou stanici: TVP Historia

26. 4. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
26. 4. 2007

Diváci veřejnoprávní Polské televize (TVP) se brzy dočkají dalšího, v pořadí už třetího tematického kanálu. Na satelitech Astra 1KR a Eutelsat W3A začaly nekódované testy stanice TVP Historia zaměřené na dokumenty a besedy s historiky. Program má být dostupný na satelitu, v kabelových rozvodech a prostřednictvím IPTV, televize ho ale divákům nabídne také volně na internetu (přístup k němu ale bude podmíněn platbou koncesionářského poplatku). Informuje o tom server Satkurier.pl.

cif 24 - early cena - média

Už předloni spustila Polská televize první monotematický satelitní a kabelový kanál TVP Kultura. Loni jej doplnil program TVP Sport, který je od tohoto měsíce dostupný také v zemském digitálním experimentu ve Slezsku (na kanálu 38 jej mohou sledovat i diváci na Ostravsku). Tematické stanice TVP mají být základem připravované satelitní platformy polské veřejnoprávní televize, o níž tento týden informoval na výroční konferenci České asociace kompetitivních komunikací v Praze ředitel satelitního operátora Astra Marcin Kubacki. Už loni v září si TVP objednala od Astry druhý satelitní transpondér.

Satelitní platforma TVP má být bezplatná, většina programů v ní ale bude kvůli vysílacím právům zakódovaná a divák si bude muset pořídit dekódovací kartu. Krom již zmíněných programů by se v ní měly objevit připravované stanice TVP Film, zpravodajský kanál TVP Info (vznikne transformací současné regionální sítě TVP 3), zábavný kanál TVP Rozrywka, již existující analogové stanice TVP 1, TVP 2, TV Polonia a také TV Belarus, stanice pro demokraticky smýšlející obyvatele Běloruska, kterou TVP spustí letos v říjnu a na jejímž financování se bude podílet americká vláda.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).