Hlavní navigace

Představujeme porotce soutěže WebTop100 — díl I

19. 6. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Registrace do nejznámější soutěže firemních webů WebTop100 je již zahájena. Soutěž má za sebou 11letou tradici, je však tentokrát dosti inovována. V průběhu následujících týdnů vám chceme představit všechny členy poroty, která weby důkladně vyhodnotí.

Začínáme skupinou porotců — garantů za oblast Technické řešení, kteří hodnotí především bezpečnost, bezbariérovou přístupnost a multiplatformnost webu. 

Aktualizace 8.10.: vzhledem ke změně ve složení poroty jsme text aktualizovali o miniprofil Petra Rzeplinskiho.

Michal Špaček

Pokud mě potkáte a požádáte o malé profesionální ohlédnutí a já pochopím, že se nemám jenom otočit, pravděpodobně vám po chvilce zamyšlení řeknu, že za sebou vidím pět let na pozici senior vývojář webových aplikací ve Skype (platební systémy a aplikace Skype Manager a Account), přes dvanáct let snahy proniknout do tajů PHP a něco přes třicet let života (dle občanského průkazu). Bezpečnost a výkonnost webových aplikací mě baví nejenom prakticky zkoumat, ale i teoreticky školit. Občas se také na pár chvil přestěhuji do světa startupů, konkrétně do „klubovny“ Node5, kde se snažím předat své zkušenosti těm, kteří je využijí ve svém dobývání podnikatelského světa. Profil na LinkedIn

Michal Špaček

Michal Špaček

Jiří Knesl

Jiří Knesl

Jiří Knesl

Jiří Knesl je programátor, lektor a konzultant. Za svůj život programoval téměř vše od malých webů přes informační systém pro holding třinácti firem až po několik produktů v cloudu. Později začal školit programování, testování, Scrum a osobní produktivitu. Dnes mezi jeho zákazníky patří desítky firem. Na tato témata již na svém webu www.knesl.com napsal přibližně 200 článků a promluvil na přibližně deseti konferencích. Vystudoval ekonomii a několik let podniká. V poslední době se přidal k neziskovému startupu Adato Paradigma. Profil na LinkedIn.

Tipy C

Petr Rzeplinski

V oboru IT se Petr Rzeplinski pohybuje od dob, kdy si lidi nosili domů místo tabletu ještě děrné štítky. V průběhu času se Petr věnoval tvorbě informačních systémů pro velké společnosti, významně se podílel na tvorbě systému TCTV 112 – tísňové linky. Ve společnosti NetDirect pracuje Petr jako programátor od roku 2005. V současné době je zodpovědný za projekty malých i velkých e-shopů včetně analýz a návrhů nejen pro český, ale rovněž pro polský i slovenský trh. Má za sebou projekty jako třeba nákupní portál Ostravy, Brands Club v Polsku nebo pro prodejce elektroniky na Slovensku. Ve volném čase se věnuje rodině, hraje badminton a má rád drahá auta.

Michal Malének

Michal Malének

Michal Malének

První webovou stránku vytvořil v internetovém pravěku (v roce 1997) při studiu aplikované ekonomie na Univerzitě Palackého v Olomouci, „vážně“ se webdesignem začal zabývat v roce 2000. Je autorem redakčního systému Pub‑Me CMS, v němž se snaží skloubit příjemné a jednoduché ovládání s nekompromisní funkcionalitou a kvalitou výstupu. Pokud zrovna nebuší do klávesnice ani nejedná se zákazníkem, snaží se ztratit co nejméně míčků na golfu, vylepšuje své kulinářské dovednosti a občas také napíše nějakou tu recenzi do svého Hospodského zpravodaje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Manažer projektu WebTop100

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).