Hlavní navigace

Poslanci umožnili Nově a Primě prodloužit licence o dalších osm let

27. 9. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
27. 9. 2007

Poslanecká sněmovna ve třetím závěrečném čtení vládního návrhu diginovely zákona o rozhlasovém a televizním vysílání odhlasovala pozměňovací návrh, který otevírá televizím Nova a Prima cestu k prodloužení stávajících licencí o dalších osm let. Pro návrh předsedy sněmovní mediální komise Vítězslava Jandáka (ČSSD) hlasovalo 122 ze 146 přítomných poslanců.

TISKOVÁ ZPRÁVA: Ministerstvo vnitra ke schválení diginovely ve třetím čtení

Sněmovna zároveň vyslovila souhlas také s pozměňovacím návrhem předsedy poslaneckého klubu ČSSD Michala Haška, aby Nova s Primou měly v digitální éře garantované stejné pokrytí signálem jako v době analogového vysílání. Poslanec Petr Pleva (ODS) prosadil, že prodloužení licencí Novy a Primy do roku 2025, respektive 2026, bude možné pouze v případě, že se přihlásí k plnění Technického plánu přechodu na zemské digitální vysílání (TPP).

BRAND24

Nova s Primou se také budou muset dobrovolně vzdát analogových kmitočtů a získat tak nárok na jednu bonusovou licenci pro další celoplošně pozemně šířený digitální program. Žádost lze podat do šesti měsíců ode dne, kdy rozhodnutí Rady o udělení kompenzační licence nabude právní moci. Účastníkem řízení o prodloužení licence je pouze žadatel. Rozhodnutí o prodloužení doby platnosti licence Rada vydá do 60 dnů ode dne podání žádosti, zní odhlasovaný návrh Petra Plevy.

Třetí čtení diginovely, které obsahovalo 38 pozměňovacích návrhů, trvalo pouhých třicet minut a komplexní pozměněný návrh schválilo 142 poslanců, přičemž žádný nebyl proti.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).