Hlavní navigace

Poslankyni Zubovou (SZ) jímala z vleklé digitalizace hrůza

11. 9. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 9. 2007

Místopředsedkyně sněmovní mediální komise Olga Zubová (SZ) je parlamentním nováčkem, ale chce se zasadit o rychlé přijetí digitální novely. Jsem sice ve Sněmovně nová, ale když jsem byla na konferenci v Českém Krumlově a dozvěděla jsem se, že se o tomtéž hovoří už sedm let, jímala mne hrůza. Snad došlo ke shodě a schyluje se to k nějakému závěru, sdělila serveru Český rozhlas Digital (ČRoD) Zubová. Mediální komise bude o pozměňovacích návrzích k souboru změn zákonů souvisejících s digitalizací jednat zítra.

BRAND24

Olga Zubová je optimistkou a věří, že se digitální novelu podaří přijmout už bez dalších průtahů. Druhé čtení novely je v Poslanecké sněmovně plánované na 25. září, třetí by mělo proběhnout o pouhé dva dny později. Pak čeká návrh ještě cesta do Senátu, případný návrat znovu do Sněmovny a nakonec podpis prezidenta. Například kvůli zachování reklamy na České televizi i v příštím roce by měl zákon vstoupit v platnost nejpozději 1. ledna 2008. Nemělo by se to posouvat. Digitalizace čeká už takovou dobu na svůj start, že snad není v zájmu nikoho, aby to zdržoval, řekla serveru ČRoD Zubová.

Celý „minirozhovor“ najdete na ČRoD

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).