Hlavní navigace

Předčasný start digitální ČT z Krásného je takřka jistý. Čeká se jen na ČTÚ

9. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
9. 3. 2010

Česká televize má už téměř jisté, že poslední březnový den zahájí zemské digitální vysílání z pardubického vysílače Krásné. Podle Technického plánu přechodu přitom měl veřejnoprávní multiplex z tohoto vysílače odstartovat o dva měsíce později, koncem května. ČT se ale dohodla s technickým operátorem své digitální sítě, Českými Radiokomunikacemi, na rychlejším postupu.

K TÉMATU: ČT chce urychlit digitální vysílání v Pardubicích. Začít by mělo už 31. března

O startu k 31. březnu jsme v zásadě domluveni, ale vše uzavřeme teprve příští týden. To budeme jednat ještě s Českým telekomunikačním úřadem (ČTÚ) a pak k tomu vydáme zprávu. To, že spustíme Krásné předčasně, je vysoce pravděpodobné, takřka jisté, řekl serveru DigiZone.cz vedoucí projektu digitalizace ČT Pavel Hanuš.

BRAND24

MAPA POKRYTÍ: Jaký bude dosah digitálního vysílání z Krásného a jeho technické parametry?

Česká televize už termín 31. března pro start svého digitálního vysílání na Pardubicku oznamuje i na svém teletextu a stejný termín se objevil i na internetových stránkách Českých Radiokomunikací. Ve stejný den zahájí vysílání z Krásného na Pardubicku také digitální síť 2 s programy televize Nova, Prima a TV Barrandov. Jiný multiplex vysílání z Krásného neplánuje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).