Hlavní navigace

Přihlaste se na III. kulatý stůl DigiZone.cz!

6. 9. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 9. 2007

Již třetí kulatý stůl věnovaný problematice přechodu na digitální televizní vysílání uspořádá v úterý 2. října server DigiZone.cz. Tentokrát se půldenní konference věnuje především novým vysílacím platformám, digitální kabelové televizi, IPTV, ale také satelitu a digitálnímu vysílání ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV).

Akce proběhne stejně jako minulý kulatý stůl DigiZone.cz v hotelu Adria na Václavském náměstí v Praze a zúčastní se jí zástupci televizních stanic, operátorů i regulačních orgánů. Konference začíná ve 14 hodin a je rozdělena do tří tematických bloků. První se věnuje čerstvým zkušenostem s vypnutím zemského analogového televizního vysílání na Domažlicku a zaváděním zemské digitální televize v severních Čechách.

Druhý blok, nazvaný Digitální kabelová televize vs. IPTV, otevře téma sloučení dvou největších tuzemských kabelových operátorů do jediné firmy, jejich zkušenosti s komerčním provozem DVB-C, ale dá prostor také menším kabelovým operátorům, kteří rovněž nabízejí digitální vysílání, a také provozovatelům IPTV a otázce zakotvení tohoto typu vysílání v české legislativě.

BRAND24

Třetí blok se bude věnovat výhradně televizi ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV), největšímu hitu letošního podzimu a Vánoc. Hosté v něm proberou experiment ČT 1 v pozemním digitálním multiplexu C a službě O2TV, ale také plány na zkušební HD vysílání televize Nova a zájem diváků o HD kanály v nabídce kabelových, satelitních a IPTV platforem.

Generálním partnerem akce je společnost SES Astra, partnery společnosti UPC Česká republika a Sloane Park, mediálními partnery pak Český rozhlas On Line a zpravodajský server Aktuálně.cz. Bližší informace o konferenci i podmínky účasti naleznete na stránce http://konferen­ce.digizone.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).