Hlavní navigace

Prima chce koupit libereckou TV Genus, spor o Vysočinu skončil

7. 9. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 9. 2007

Televize Prima by ráda koupila regionální libereckou televizi Genus. Ta jako jediné regionální studio, které sdílí vysílací kmitočty s Primou, nepatří ani k jedné z původně znesvářených skupin regionálních televizí navázaných na frekvence Primy: Regionální televizní agentuře (RTA) Jaroslava Berky a společnosti Regio Media, kterou ovládají majitelé Primy.

Minoritní podíl v Genusu koupila Prima už letos na jaře. Prodali jsme minoritní podíl a je dohoda, že by to mohla být i většina, řekl v červnu liberecké příloze Mladé fronty Dnes generální ředitel Syneru Martin Borovička. Nebudeme se profilovat v médiích, dodal. V červenci pak Borovička v rozhovoru pro ekonomický týdeník Euro prohlásil, že televize Genus je v rámci nového holdingu vyčleněna do divize „ostatní“, které se Syner postupně zbaví.

BRAND24

Prima tento týden oslavila úspěch také v dalším letitém sporu o vlastnictví TV Vysočina, další regionální stanice, která s ní sdílí vysílací frekvence. Vrchní soud v Praze totiž potvrdil rozsudek Krajského soudu v Českých Budějovicích, podle kterého je TV Vysočina samostatným studiem vlastněným původním majitelem Jiřím Svobodou a nikoli společností RTA, která ji před časem chtěla prostřednictvím českobudějovické firmy Gimi koupit.

Televize Prima byla v minulosti několikrát povolána jako arbitr mezi oběma stranami sporu. Soudním rozhodnutím se potvrdila správnost našeho dlouhodobého stanoviska a došlo k jednoznačnému právnímu vyčištění situace v souvislosti s regionálním vysíláním na Vysočině, prohlásil výkonný ředitel Primy Petr Chajda. Proti rozhodnutí Vrchního soudu v Praze se už nelze odvolat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).