Hlavní navigace

Prima řeší problém s absencí digitálního signálu ve Svitavách

19. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
19. 5. 2011

Analogové terestrické vysílání v územní oblasti Trutnov, která se táhne v podstatě od vysílače Liberec – Ještěd až po Svitavy – Kamennou Horku, končí už za několik týdnů, na konci června, a televize se připravují na možné řešení problémů, jež by mohly v této souvislosti nastat. Jedním z nich je například absence DVB-T signálu stanice Prima ve městě Svitavy.

NEPŘEHLÉDNĚTE: ČT vypne 30. června devět velkých a 174 malých analogových vysílačů

Po vypnutí analogového signálu z vysílače Svitavy – Kamenná Horka by se toto město dostalo pravděpodobně do situace, kdy by se k němu nedostane pokrytí žádného z vysílačů, uvedl na včerejším workshopu Českých Radiokomunikací a Českého metrologického institutu pro server DigiZone.cz technický ředitel televize Prima Patrik Slavík. Jednou z možností je spuštění digitálního dokrývače multiplexu 2 na 39. kanálu, které by proběhlo okamžitě po vypnutí analogu.

KL24

ČTĚTE TAKÉ: Multiplex 3 chce vysílat i z Ještědu, Krásného a znojemské Kraví hory

Prima už se podle Slavíkových slov připravila na instalaci zařízení, které umožní na dálku vkládat informační lištu, jež bude upozorňovat diváky na blížící se vypnutí analogového signálu. Co se týká dalších vysílačů, tam se není třeba vypnutí obávat. Prima s tímto krokem počítá jak u lokality Pardubice – Krásné (34. kanál), tak i Rychnov nad Kněžnou – Litický Chlum (45. kanál). Česká televize vypne též analogové vysílání podle plánu a problémy by tentokrát neměla dělat ani TV Nova.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).