Hlavní navigace

Prima začala vysílat digitalizační spot (UVNITŘ VIDEO)

14. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
14. 10. 2008

Televize Prima začala vysílat od tohoto týdne self-promo spot, který upozorňuje diváky na to, že by si měli přeladit svůj set-top-box nebo přijdou o signál svého oblíbeného kanálu. Na videoklip upozornil server Digitalizace.in­fo. Jeho aktérkou je přibližně šedesátnice, která si pustí svůj přijímač, ale najednou zjistí, že je bez signálu. Pochopitelně se diví, co se stalo, ale uklidňující hlas ji upozorní na skutečnost, že Prima přechází od konce října do multiplexu 2 Českých Radiokomunikací.

VIDEO: Přelaďte si Primu na svých set-top-boxech (AVI, 4 MB)

Divák se přitom obrazovou i textovou formou dozví, že tento krok se týká pouze Pražanů, Brňanů, Ostravanů a Plzeňanů. Poté následuje krátký návod, jak si svůj set-top-box pro sledování Primy opět nastavit. Nechybí ani informace o tom, že pokud se návod neshoduje s tím na obrazovce, je nutné se podívat do manuálu. Videoklip pak zakončuje informace, že od 31. října bude česká komerční dvojka dostupná také z vysílačů Cukrák (střední Čechy), Hády (Brno), Vraní vrch (Domažlice) a Buková hora (Ústí nad Labem).

MMF24

K TÉMATU: Překvapení kulatého stolu DigiZone.cz: Prima jde do multiplexu 2

Zprávu, že Prima nakonec využije nabídky ČRa a přesune se do jejich multiplexu 2, vydala televize i operátor těsně před začátkem prvního bloku kulatého stolu DigiZone.cz, a to 30. září. Kamil Levinský, ředitel pro transformaci ČRa, kvůli ní dorazil na blok s mírným zpožděním. Multiplex 2, v němž se tedy sejdou Nova s Primou, má podle Levinského už nyní zajištěno na padesát digitálních dokrývačů. Tím rozšíří svoje pokrytí navíc oproti veřejnoprávnímu multiplexu 1, uvedl Levinský. Podle Pavla Hanuše, vedoucího projektu digitalizace České televize, však o padesáti dokrývačích uvažuje také multiplex 1.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).