Hlavní navigace

Primu v noci čeká výpadek satelitního vysílání

22. 1. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Digitální kabelová televize DVB-C Autor: 115393
22. 1. 2007

Až na tři hodiny se dnes v noci přeruší vysílání Primy v těch domácnostech, které přijímají signál této televize ze satelitní platformy CS Link, ale také divákům, kteří jsou závislí na menších pozemních vysílačích a kabelových rozvodech napojených na signál z družice. Podle mluvčí Primy Jany Malíkové jde o plánovaný výpadek, který souvisí s technickými úpravami provozovatele satelitní služby.

KL24

Z důvodu nezbytného servisu technologie CS Linku může dojít v noci z 22. na 23. ledna (cca od 02:00 do 05:00) a pravděpodobně i v noci z 23. na 24. ledna 2007 ke krátkodobému výpadku v satelitním vysílání Primy, které je zdrojem modulace pro řadu vysílačů. Tento výpadek se bude týkat pouze části území České republiky pokryté signálem z menších dokrývacích vysílačů a některých kabelových sítí, upřesnila Malíková.

Výpadek satelitního vysílání řešila Prima už přede dvěma týdny, kdy přestaly fungovat starší dekódovací karty společnosti Trade and Technology. Bez signálu byly i pozemní vysílače, převaděče a kabelové sítě závislé na vysílání Primy z družice. Důvodem byla změna kódování satelitní platformy CS Link, kvůli níž pak Prima dva dny vysílala nekódovaně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).