Hlavní navigace

Pro agenturu Ivana Langera pracuje místopředseda RRTV Milan Bouška

22. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
22. 6. 2011

Bývalý ministr vnitra za ODS Ivan Langer se angažuje v mediální politice více, než se dosud zdálo. Pro jeho společnost CI Consult & Research, která v úterý zveřejnila průzkum o zájmu Čechů zrušit koncesionářské poplatky a naopak zachovat reklamu ve vysílání České televize, pracuje místopředseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Milan Bouška. Upozornil na to server Médiář.cz.

K TÉMATU: 80% Čechů nechce televizní poplatek. Zjistila agentura Ivana Langera

KL24

Bouška je podepsaný pod výzkumnou zprávou Langerovy společnosti, navíc na webu CI Consult & Research o něm firma píše, že je jejím stálým spolupracovníkem coby analytik se specializací na média a reklamu. To však zákon členům Rady pro vysílání zakazuje. Radní se nesmí podílet se na podnikání obchodních společností, které působí v oblasti hromadných sdělovacích prostředků nebo v oblasti audiovize a reklamy. Langerova firma poskytuje poradenství v oblasti marketingu a médií.

Milan Bouška byl před zvolením do RRTV mluvčím ODS. Předtím působil jako šéfredaktor publicistiky v České televizi, kde působil za generálního ředitele Jiřího Balvína, dnes šéfa hudební televize Óčko. Bouškovu analýzu průzkumu, podle něhož 80 procent Čechů c hce zrušit koncesionářské poplatky, prodává společnost CI Consult & Research na svém webu za 99 korun.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).