Hlavní navigace

Programový ředitel Primy Jan Rubeš odvolán, v televizi zůstává

17. 12. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
17. 12. 2007

Programový ředitel televize Prima Jan Rubeš ve své funkci skončil. S okamžitou platností ho odvolal švédský spolumajitel stanice, společnost MTG. Na Rubešovo místo od 18. prosince nastoupí dánský manažer Jakob Mejlhede, viceprezident pro program skupiny MTG. Rubeš se stane jeho zástupcem, přičemž některé současné kompetence si ponechá. Serveru DigiZone.cz to potvrdil mluvčí Primy Ladislav Pavlík s tím, že televize k výměně vydá okolo poledne oficiální tiskovou zprávu.

Jsem rád, že mohu nyní úzce spolupracovat s talentovanými lidmi v televizi Prima. Chci se spolu s nimi zaměřit na posílení programové struktury a s využitím stávajících úspěšných formátů na postupné zvýšení podílu sledovanosti a postavení Prima TV na českém televizním trhu, sdělil čtyřiatřicetiletý Mejlhede, který v uplynulých deseti letech působil v dánské TV3, TV2 či SBS Denmark. Funkci viceprezidenta MTG pro program si nový programový šéf Primy ponechá. Spadají pod něj tedy i televizní stanice v Pobaltí, Rusku a Skandinávii.

MMF24

Programového ředitele letos mění Prima už podruhé, bývalý šéf akvizičního oddělení České televize Jan Rubeš se jím stal teprve 2. dubna. Předtím programové oddělení Primy vedl Miloš Zahradník, kterého MTG „uklidila“ na místo ředitele pro programovou strategii. Rubeše nezaměstnala Prima, ale přímo švédská MTG a jeho smlouva byla termínovaná na jeden rok.

Součástí Rubešovy smlouvy byla dohoda, že zvedne sledovanost Primy. Ve skutečnosti se stal ale úplný opak: Primě od léta rapidně ubývají diváci a nepomohla jí ani třetí řada reality show VyVolení – Noví hrdinové.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).