Hlavní navigace

ProSieben ani Sat.1 nakonec na satelitu v kódu nebudou

30. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
30. 10. 2009

ProsiebenSat.1 Me­dia AG, skupina, která je mj. v Německu, Rakousku a Švýcarsku provozovatelem kanálů ProSieben, Sat.1 a Kabeleins, chtěla začít své programy na satelitu Astra 19,2 st. východně kódovat, ale nakonec si to rozmyslela. Do roku 2014 chce totiž vydělávat nejen na reklamě, ale i jinými způsoby. Půjde např. o nové placené kanály a služby na vyžádání.

Už v tuto chvíli např. na satelitu vysílají tematické programy Sat.1 Comedy a Kabel Eins Classics, které jsou kódovány systémy Betacrypt, Cryptoworks, Nagravision 3 a Videoguard. Portfólia takovýchto stanic se však má do budoucna rozšířit. Na řadu má přijít také vysílání v HDTV prostřednictvím balíčku HD Plus a např. přístup k obsahu na vyžádání, tzv. služby video on demand. A nejbližší plány Sat.1? Již 1. listopadu startují ze satelitu Astra další regionální studia, např. Porýní-Falc, Hesensko nebo Hamburk.

Zdroj: ProSiebenSat.1 Me­dia AG

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).