Hlavní navigace

První letošní hackathon bude mobilní. Pořádá ho Slevomat

8. 1. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Marek Janouš
Po silném hackathonovém podzimu se pokračuje dál. Tentokrát si šedesátka účastníků má posvítit na iBeacons a NFC.

Záštitu nad prvním mobilním hackathonem slevového serveru převzali Petr Reichel z Tapmates nebo exulant z Inmite Petr Dvořák a další. Téma akce nejsou velká data, jak je poslední dobou zvykem, ale spíš mobilní technologie NFC, iBeacons a QR kódy.

“Slevomat se hodlá intenzivně věnovat mobilnímu vývoji, a proto bude do budoucna dělat i akce pro vývojáře,” vysvětlil důvody pořádání akce šéf mobilního vývoje Slevomatu Michal Bilka

Především pro technologie iBeacons se začínají hledat cesty k využití, ať už v podobě, kterou zkouší obchodní dům Kotva, nebo jako experimenty vývojářů ze September Projects.

Dvoudenní vývojářský nonstop proběhne už tento víkend přímo ve Slevomatu. K dispozici budou technologie i přístup k API a datům mobilní aplikace slevového serveru.

UX DAy - tip 2

Slevomat není jedinou velkou firmou, která se pouští do hackathonů. Loni na podzim si velkou akci uspořádalo duo Pavel DoležalPetr Šimeček z Kebooly. S velkými daty od Avastu, České spořitelny nebo Seznamu si v říjnu v TechSquare v rámci Enterprise Data Hackathonu hrály necelé dvě stovky vývojářů. Jednou z největších akcí je ale třídenní Czechhackathon.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).