Hlavní navigace

Public TV zahájila vysílání v pražském multiplexu B

11. 7. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
11. 7. 2007

Pražská a středočeská digitální síť B ode dneška nabízí novou televizní stanici Public TV. V pořadí šestý televizní program začal v multiplexu B vysílat krátce před polednem, sdělil serveru DigiZone.cz Jiří Rajdus, manažer projektu DVB-T společnosti Czech Digital Group, která je provozovatelem tohoto multiplexu. Operátor kvůli Public TV nevyřadí žádný televizní ani rozhlasový program.

Diváci si pro příjem Public TV v multiplexu B musí přeladit svoje set-top-boxy. Stačí jim k tomu zvolit na set-top-boxu ruční hledání programů na kanále 46, kde nová stanice a celá digitální síť vysílají. Bez aktualizace seznamu stanic lidé Public TV neuvidí. Televize má logo na české poměry netradičně na pravé straně, vlevo nahoře se zobrazuje nápis „zkušební vysílání“. Z multiplexu B nezmizela s příchodem Public TV ani testovací pozice, na které Czech Digital Group zkouší vysílání ve formátu MPEG-4.

Public TV pozemně vysílá na základě experimentální licence Czech Digital Group a sama o sobě je spíše satelitní stanicí. Vysílání zahájila letos v květnu prostřednictvím satelitní platformy CS Link, v blízké době se ale objeví také v programové nabídce kabelových společností UPC a F.C.A. Program Public TV tvoří starší české a zahraniční filmy dodávané provozovatelem placeného kanálu CS Film a regionální zpravodajství a publicistika od studií Regionální Televizní Agentury (RTA).

MMF24

Public TV je první stanicí v českém zemském digitálním vysílání, která má pouze mono zvuk. Datový tok jejího jednokanálového zvuku je nejnižšího z celého multiplexu B, podle údajů operátora Czech Digital Group má velikost 96 kilobitů za sekundu.

Podrobnosti o programu Public TV přineseme ve speciálním článku tento pátek

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).