Hlavní navigace

Televize Public vstoupila do kabelové sítě UPC, nahradila v ní Z1

15. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Digitální kabelová televize DVB-C Autor: 115393
15. 2. 2011

Lifestylová televize Public, kterou znají diváci ze satelitu nebo zemské digitální sítě 3, se ode dneška objevila v programové nabídce největší české kabelové společnosti UPC. Nahradila v ní zpravodajskou televizi Z1, která 24. ledna ukončila vysílání. Společnost UPC uzavřela dohodu se společností Totalpress s.r.o., o šíření její televizní stanice Public ve své kabelové síti. Public je tak první televizní stanicí, o kterou UPC v roce 2011 rozšiřuje své televizní služby, sdělil mluvčí české UPC František Malina.

K TÉMATU: Televize Public teď ze všeho nejvíc připomíná Top TV. A co dál?

Nasazení v hlavních sítích proběhne dnes, v menších sítích pak do konce týdne. Televize Public byla společností UPC vybrána jako náhrada za zpravodajskou televizi Z1, která, jak je obecně známo, ukončila vysílání v lednu tohoto roku, dodal mluvčí UPC. V některých sítích UPC již Public na původní pozici Z1 vysílá, například v Pardubicích. Televizi Public budou mít k dispozici zákazníci všech typů naší analogové a digitální nabídky, slíbil ředitel prodeje a programu UPC Petr Kacafírek. Program se objevil i v DVB-T multiplexu, šířeném v kabelové síti UPC.

KL24

ČTĚTE TAKÉ: Bude televizi Z1 následovat i TV Public? Respektive kdy?

Rozšíření distribučních cest televize Public také do televizní sítě UPC chápu jako důležitý krok k přiblížení se novým divákům. Jsem velice ráda, že jsme se po dlouhých jednáních dohodli na zařazení televize Public do programové nabídky právě největšího provozovatele kabelové televize, komentovala vstup do sítě UPC výkonná ředitelka televize Public Renata Pešková. Podle peoplemetrů oslovalala televize Public letos v lednu v průměru 0,44 procenta dospělého publika denně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).