Hlavní navigace

PVT sviští více - a Lupa s ním

5. 1. 1999
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Před necelým měsícem jsem si nahlas stěžoval na problémy s rychlostí, které má PVT na Chodově. Pálilo mne to hlavně kvůli tomu, že si čtenáři stěžovali na pomalý přístup k Lupě, ale i dalším serverům na Chodově. Proběhla však akce Kulový blesk a - musím to zaklepat - došlo k výraznému zlepšení.

Když si přečtete původní článek, sami zjistíte, že dlouhodobé problémy s přístupem na Lupu a jeho rychlostí před Vánoci jakousi poslední kapkou přeplnily pověstný pohár trpělivosti; a kupodivu nejen u mne, ale i u řady správců dalších serverů, které byly umístěny poblíž Lupy. Představitelé PVT se sice bránili statečně a vysvětlovali, že přes veškerou snahu se jim nedaří sehnat dostatečně rychle linku po Praze o dostatečné kapacitě, ale vysvětlujte něco takového zákazníkovi, který je nespokojen s rychlostí – v tomto případě nám. 

Musím přiznat, že náprava problému přišla rychleji, než bych snad byl sám čekal. Do týdne po zveřejnění článku jsme se přestěhovali na Podvninný mlýn, do centra PVT, které je na tom s připojením podstatně lépe – těsně před naším příchodem navíc byla linka PVT do NIXu povýšena na 10 Mb/s. Spolu s námi se přesouvaly i další servery, namátkou Toplist, jeden ze serverů Mobilu, Mageo, Regioninfo a zřejmě i další – nebyl jsem bohužel u této akce osobně, takže referuji jen z doslechu.

Celá akce byla zřejmě součástí předem stanoveného harmonogramu, podle kterého má být v blízké době na Mlýn přesunuto celé hostingové centrum PVT. Zveřejněný článek na Lupě a urgence dalších serverů možná přesun o trochu uspíšil, možná ne. Hlavní je ovšem výsledek – věci se daly do pohybu.

Protože jsme se stěhovali těsně před Vánoci, během nichž všeobecně výrazně poklesl provoz, raději jsem s hodnocením počkal, abych nebyl překvapen. Leč překvapen nejsem a tak – abych byl vůči PVT fér – mohu konstatovat, že rychlost přístupu na Lupu se dramaticky zlepšila. Ostatně posuďte sami, co mi včera napsala moje kamarádka Saša Srpová z Českého Krumlova.

Ještě než jí dám slovo, uvědomuji si, že bych ji měl představit. Přestože se totiž s plody její činnosti denně shledáváte, doposud jste zřejmě neměli tu čest. Saša je hrdou nositelkou čestného titulu dvorní korektorka. Má ho zaslouženě, protože se pečlivě probírá všemi články na Lupě a okamžitě hlásí všechny překlepy a chyby, kterých se často dopouštím. Číní tak ovšem kvůli mému stylu práce vždy až ex post, takže pokud snad někdy na nějakou chybu přeci jen narazíte, nedávejte vinu jí – to jen já jsem ještě její korektorské zásahy nestačil zrealizovat v již zveřejněném článku. Leč zpátky k oněm hřejivým slovům:

Jinak Lupa už vám běhá jak o závod, já jsem se na ni včera dobývala a mezi naběhnutím jsem si nestihla skoro ani odskočit, resp. když jsem se vrátila, tak už byla dávno u mě. Jindy (ještě před Kulovým bleskem) jsem si vždycky rozepsala nějakého maila, napsala kousek, Lupa dorazila, tak jsem začala opravovat, jenže jsem vzápětí dokonale zapomněla, co jsem vlastně chtěla napsat do toho mailu. Takže větší rychlost kvituji s povděkem.

No řekněte sami, nejsou to hřejivá slova? Takže už jen doufám, že vyšší rychlost pozorujete i vy a že ji kvitujete stejně. Já denně i několikrát.

ebf - partner 1

Marek Antoš


Související články a odkazy:

* PVT má na Chodově velké problémy
* Co se dělo u PVT?
* Co se děje u PVT?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je někdejším šéfredaktorem serveru Lupa. V současné době už se psaní věnuje pouze v míře menší než malé, a to zásadně pro radost.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).