Hlavní navigace

Quora dostává přepracované komentáře

27. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Quora
Řady vylepšení se dočkala Quora, nejvyhypovanější startup loňského roku zaměřený na zodpovídání otázek.
Nové komentáře na Quoře umožňují přímé reagování na konkrétní předchozí komentář, editaci i hlasování o kvalitě.

Nové komentáře na Quoře umožňují přímé reagování na konkrétní předchozí komentář, editaci i hlasování o kvalitě.

Většina vylepšení spadá do kategorie „to už jsme měli dávno na…“, jenže Quora je posedlá dotahováním záležitostí do stavu použitelnosti. Například možnost reagovat přímo na komentář a tedy vytvářet vlákna komentářů jsou dávnou součástí už například komentářového systému na Lupě, jenže na Quoře to prostě funguje lépe – tak, jak byste čekali.

Další zajímavostí je možnost hlasovat o komentáři, tedy zvýraznit jej slovy Upvote/Downvote. Odlišíte tak zrno od plev, zajímavé od nezajímavých komentářů. I to vypadá jednoduše a vlastně to také na Lupě máme, Quora za tím má propracovaný systém věrohodnosti, takže pokud budete spamovat a posouvat vlastní komentáře nebo komentáře spřátelených lidí, Quora tomu nebude přikládat takovou váhu. Reputační management v praxi. 

Mezi další drobnosti patří vkládání obrázků do komentářů a jejich editování po zveřejnění.

Quora zaujala právě svou důsledností, s níž se vymyká běžnému webovému formuláři a blíží se aplikaci. Už, když vkládáte do vyhledávače svou otázku, snaží se analyzovat, co jste mohli myslet a nabídnout vám již hotová témata, která by vám mohla pomoci. Už proto se na ní často objevují velmi zajímavé diskuse, které nechávají nahlédnout do leckterých zákulisí.

cif 24 - early cena - média

Na Lupě jsme se podívali Quoře na zoubek letos v lednu.

Stojí za to zmínit, že existuje řada českých webů, které dělají podobné věci, jako Quora, snaží se být systémy pro otázky a odpovědi, ale komfortu Quory žádný z nich nedosahuje a po pravdě, nedosahují jej ani zahraniční konkurenti. Nejenom proto, že Quora svým pohodlím přitahuje nejzajímavější osobnosti a v určitých oblastech se stala konkurencí či alternativou k Wikipedii.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).