Hlavní navigace

Rada Českého rozhlasu o budoucnosti Rádia Wave a ředitele Kasíka

25. 4. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
25. 4. 2007

O osudu pražského vysílání ČRo 4 – Rádia Wave z analogového vysílače Cukrák a setrvání generálního ředitele Českého rozhlasu Václava Kasíka ve funkci bude na dnešním veřejném zasedání jednat Rada ČRo. Zasedání proběhne od 14 hodin v budově Národního muzea v Praze. Kasík na něm má předložit vlastní představu řešení kauzy Wave, v níž se většina radních dožaduje, aby tato veřejnoprávní stanice pro mladé opustila analogovou frekvenci 100,7 MHz, původně určenou pro středočeské vysílání ČRo.

KL24

Na pořadu dne může být i hlasování o odvolání Václava Kasíka, neboť rada na jednom z dřívějších zasedání odsouhlasila, že výměnou středočeského vysílání za Rádio Wave na středočeské frekvenci 100,7 MHz Kasík porušil zákon. Úvaha, že buď se vypne Wave, nebo mě Rada může odvolat, je sice na místě, ale nevidím to jako střet s Radou, řekl Kasík dnešním Hospodářským novinám. Aby byl generální ředitel ČRo odvolán, musí pro toto usnesení hlasovat šest členů rady.

Rozhlasová rada má devět členů, po rezignaci Štěpána Kotrby jich je ale reálně pouze osm. Dva radní jsou podle informací serveru DigiZone.cz na dovolené. Pro Kasíkovo odvolání by tedy muselo hlasovat všech šest přítomných členů Rady ČRo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).