Hlavní navigace

Rádio Retro Českého rozhlasu rozšířilo pokrytí, k dispozici je i u operátora RTI cz

4. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kromě klasického vysílání nabízí západočeská společnost u Rádia Retro i doplňkové informace. Pro přijímače s barevným displejem tedy nechybí ani možnost zobrazení obrázků.

Speciální okruh Českého rozhlasu Rádio Retro, který vysílá při příležitosti připomenutí různých historických a kulturních událostí, je k dispozici nejen v DAB multiplexu Českých Radiokomunikací z pražského vysílače Žižkov, ale i v síti západočeského operátora RTI cz. Rádio Retro budou moci poslouchat zájemci v dosahu této digitální rozhlasové sítě až do konce letošního roku. Aktuálně jde o desátou stanici dostupnou v multiplexu společnosti RTI cz. Ze stanic Českého rozhlasu už operátor nabízí Radiožurnál a dva regionální okruhy.

ebf - partner 1

NEPŘEHLÉDNĚTE: V Českém rozhlase proběhne den digitálního rádia, vypomůže mu operátor RTI cz

Západočeská firma v současné době působí ve čtyřech lokalitách Čech, na Moravě a ve Slezsku bohužel její signál nenaladíte. V Plzni, jižních Čechách, na Karlovarsku a v Praze využívá operátor vysílače fungující v takzvaném L-pásmu, v němž se do budoucna nepočítá s tím, že budou využívány pro služby digitálního rozhlasu. Naopak příděly pro někdejší III. pásmo má operátor pouze v prvních dvou zmíněných lokalitách. Jedná se však o individuální oprávnění, která mají omezenou dobu platnosti, s čímž by měli majitelé DAB přijímačů počítat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).