Hlavní navigace

České Radiokomunikace spustily v Praze Regionální síť 8, prozatím bez obsahu

25. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Kdo se v novém multiplexu objeví, prozatím telekomunikační operátor neprozradil. Původně tu start avizovala mediální skupina Prima s HD verzí svého hlavního kanálu.

České Radiokomunikace dnes spustily v Praze svou druhou zemskou lokální digitální síť určenou pro šíření televizních programů. Regionální síť 8, jak se multiplex dle povolení od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) oficiálně nazývá, prozatím neobsahuje žádnou stanici. Zájemci mohou z vysílače Žižkov na kanálu 51 (výkon 5 kW) naladit pouze jedinou programovou pozici označenou jako „TEST SD“. Operátor tak de facto splnil podmínku stanovenou zákonem, aniž by v multiplexu šířil televizní kanály. Lze předpokládat, že České Radiokomunikace o obsazení multiplexu stále vyjednávají.

MMF24

Aktuální obsazení Regionální sítě 8 Českých Radiokomunikací
Autor: Čestmír Polák pro DigiZone.cz

Aktuální obsazení Regionální sítě 8 Českých Radiokomunikací

K TÉMATU: Regionální síť 8 Českých Radiokomunikací získala příděl v Karlových Varech

Mediální skupina Prima původně avizovala, že se v této síti objeví její hlavní kanál, ten se ale nakonec stal součástí Regionální sítě 12, kterou provozuje operátor Czech Digital Group (CDG), jež je Českými Radiokomunikacemi stoprocentně ovládán. Podobně neobsazená je jako nový multiplex operátora i Regionální síť 1, která v Praze obsahuje jediný program, a to slovenskou TV8 (kanál 57). Dále jsou zde k dispozici tři pozice označené jako Test. České Radiokomunikace mají od ČTÚ přidělené pro tuto síť dále kmitočtové příděly z Kleti (kanál 50), Tří křížů (kanál 51), Radíkova (kanál 52) a Krkavce (kanál 47).

Technické parametry programové pozice TEST SD v Regionální síti 8

Technické parametry programové pozice TEST SD v Regionální síti 8

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).