Hlavní navigace

Rakouská ORF konečně spustila na satelitu hybridní vysílání. Dostupné je i z Česka

27. 8. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ GALERIE – Z českých televizí podporuje technologii HbbTV prozatím pouze veřejnoprávní médium z Kavčích hor. Nabízí na ni mimo jiné přístup do archivu iVysílání.

Hybridní širokopásmové vysílání označované zkratkou HbbTV spustila v průběhu včerejšího dne na satelitu Astra rakouská veřejnoprávní televize ORF. Nejdříve byla tato technologie dostupná na všech jejích kanálech, později se omezila pouze na HD verze hlavních stanic, tedy programy ORF eins HD a ORF 2 HD. Oba kanály jsou na pozici 19,2 stupně východně kódovány mimo jiné v systému podmíněného přístupu CryptoWorks. Dá se předpokládat, že ORF nabídne časem služby spojené s technologií HbbTV i v rámci pozemního vysílání (DVB-T). Službu je možné vyzkoušet z České republikySlovenska.

cif 24 - early cena - média

K TÉMATU: Rakouská ORF spustila pilotní provoz hybridního vysílání HbbTV

A co tedy ORF v rámci HbbTV nabízí? Zatím jde o dvě aplikace – předpověď počasí a ORF TV-thek. Zaměření té první je více méně jasné, představme si tedy druhou z nich. Poskytuje v podstatě stejný servis jako aplikace dostupná v chytrých televizorech (region Rakousko) nebo mobilních telefonech a tabletech. Zájemci tu najdou archiv pořadů na několik dní zpětně. Sledovat mohou mimo jiné i magazín Südtirol Heute, který je pozemní cestou zachytitelný pouze z vysílačů v Jižním Tyrolsku (na satelitu se nevysílá). K dispozici jsou taktéž upoutávky na několik dní dopředu a aktuální programové schéma.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).