Hlavní navigace

Rakouská Servus TV s upraveným logem u HDTV verze

13. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 9. 2010

UVNITŘ FOTO Rakouský kanál Servus TV patřící tamní pobočce koncernu Red Bull odlišuje nyní svou SD a HDTV verzi drobnou úpravou u svého loga. Zatímco verze s klasickým rozlišením obrazu používá nadále identifikátor původní, u HDTV verze se objevil symbol HD. Ten je do vysílání zasazen trvale bez ohledu na to, zdali se jedná o pořad v nativním HD rozlišení nebo pouze do tohoto formátu převedený.

BRAND24

Salcburskou Servus TV mohou sledovat čeští diváci v příhraničních oblastech s Rakouskem v tamním DVB-T multiplexu B. V obou verzích je pak dostupná nekódovaně na satelitu Astra, pozice 19,2 st. východně. SD verze je však od té HD kvalitativně značně horší. Stanice se tímto krokem pravděpodobně snaží přesvědčit diváky, aby si kvůli ní pořídily set-top-box. Servus TV je jedním z nekódovaných atraktivních kanálů na satelitu. Vyzkoušela už si například i vysílání ve formátu 3D a diváci na ní mohou vídat i tamní hokejovou ligu v HD kvalitě.

Vedle loga rakouské stanice Servus TV přibyl symbol HD. (Foto: autor)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).