Hlavní navigace

Rakouské „Radiokomunikace“ vidí velký potenciál v HD a 3D televizi

18. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
18. 10. 2011

Oblast televize ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) a trojrozměrné zobrazení (3D) je budoucností televize. V rozhovoru pro server DiGITAL fernsehen to uvedl výkonný ředitel rakouského operátora ORS, tamní obdoby Českých Radiokomunikací, Norbert Grill. Ten například předpokládá, že do budoucna bude 3D nejen doménou placených stanic, ale objeví se i volně šířené kanály.

MMF24

K TÉMATU: Rakušané chtějí vysílat v systému DVB-T2 už v první polovině roku 2012

Z dlouhodobého hlediska se předpokládá, že všechny televizní programy budou šířeny ve standardu HDTV, prorokuje šéf společnosti, která se v Rakousku stará o zemské digitální vysílání (DVB-T) i šíření signálu prostřednictvím satelitu Astra. Přechod na HDTV podle slov Grilla bude nutností i pro malé televize. Masové rozšíření trojrozměrného zobrazování čeká především ve chvíli, kdy nebude nutné k 3D televizorům pořizovat brýle a tento fenomén dopadne ve velkém měřítku i na herní průmysl. Rakušané začnou vysílat v HDTV své programy už v příštím roce, a to prostřednictvím DVB-T2.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).