Hlavní navigace

Rakouský multiplex B obsadí televize Puls 4, 3sat a ORF Sport Plus

12. 10. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
12. 10. 2007

Druhý pozemní digitální multiplex v Rakousku, který zahájí vysílání 26. října ve všech hlavních městech spolkových zemí, bude obsahovat televizní stanice Puls 4, 3sat a ORF Sport Plus. Informoval o tom deník Der Standard, podle něhož mají být bližší podrobnosti o obsazení digitální sítě B a jejím spouštění zveřejněny na páteční tiskové konferenci ve Vídni.

BRAND24

ORF Sport Plus je veřejnoprávní sportovní program, který dosud vysílá prostřednictvím satelitu a kabelových rozvodů. Stanice Puls 4 vznikne z vídeňské metropolitní televize Puls, kterou koupil německý mediální koncern ProSiebenSat.1­. Televize Puls původně chtěla licenci pro celoplošné zemské digitální vysílání vrátit, protože se jí tento způsob šíření signálu zdál být drahý a chtěla spoléhat na satelit. Po vstupu nového strategického partnera si ale svoje rozhodnutí rozmyslela, i když na satelitu už vysílá také.

3sat je společný projekt veřejnoprávních televizí z Rakouska, Německa a Švýcarska. Jde o kulturní kanál, který v Německu rovněž vysílá prostřednictvím zemských digitálních sítí a prostřednictvím set-top-boxu ho lze přijímat i v česko-německém pohraničí. Druhý rakouský multiplex odstartuje přesně rok poté, co země zahájila řádné digitální vysílání. První multiplex obsahuje veřejnoprávní programy ORF 1, ORF 2 a komerční stanici ATV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).