Hlavní navigace

readme.txt: Telecom nabízí slevu na připojení k Internetu

20. 5. 2002
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

SMS a emaily bude možné posílat z telefonní budky ˙ Obchod prostřednictvím Internetu v Evropě dosáhl 19 miliard dolarů ˙ O prázdninách bude možné surfovat po Internetu za polovinu ˙ Jak to bude s novými čipovými kartami Telecomu? ˙ Vir Klez.H infikoval 7 % počítačů planety ˙ Připojení k Internetu na dálnici D1

Pondělí – Český Telecom se rozhodl zprovoznit novou službu, aby oživil málo používané veřejné telefonní automaty. Již za několik málo týdnů ČTc umožní z telefonních budek zasílat emaily a SMS zprávy. Tato služba bude dostupná 24 hodin denně. Stačí pouze přijít do budky, vložit kartu a na displej napsat zprávu, kterou odešlete adresátovi buď na mobil, nebo na emailovou adresu. Cena zatím není známa, neoficiální odhady se pohybují od 90 haléřů po 3 koruny.

Udělejte si vlastní názor:

Pondělí – Západoevropští spotřebitelé utratili v roce 2001 prostřed­nictvím Internetu skoro 19 miliard dolarů. Podle nového rozboru analytické společnosti IDC lze očekávat, že toto číslo letos a v příštích letech dále poroste. Tento trend je posilován digitalizací hudby, videa, zpravodajství a veškerých médií. Podle IDC vloni počet lidí využívajících Internet v západní Evropě vzrostl o 40 procent, tedy asi na 151 milionů.

Úterý – Na prázdniny si Český Telecom nachystal zvýhodněné předplacené hodiny pro surfování na Internetu ve formě dvou balíčků. ČTc tak v poslední době přichází s řadou slev a akčních nabídek. Týkají se běžného volání, připojení k Internetu, ISDN přípojek i volání na mobilní telefony. Nejsou ale zadarmo – a některé se mohou i nepříjemně prodražit. Třeba levnější volání na mobily může být ve skutečnosti dražší až o 91 procent.

Udělejte si vlastní názor:

Středa- Na veřejnosti se objevily zákulisní informace o cenách a možnostech nových čipových telefonních karet Trick Českého Telecomu. Dokdy platí staré karty, jaké budou ceny za posílání SMS a e-mailů po republice i do zahraničí – to vše se můžeme dozvědět ještě před oficiální zprávou. Média prostě milují přinášet informace jako první. Uvidíme, jestli jejich údaje nebudou rozdílné od údajů ČTc.

Udělejte si vlastní názor:

Čtvrtek- Třetí nejrozšířenější virus na světě – Klez.H – podle analýzy antivirové společnosti Panda způsobil dosud největší epidemii: infikoval více než sedm procent všech počítačů na této planetě. Zásah červa byl tedy větší, než když se sečte dohromady zásah dalších dvou virů z nedávné doby, které vedly tabulky rozšířenosti: Nimdy a SirCamu. Zároveň se objevily verze Klez.H napadené mutací nebezpečného viru známého pod jménem Černobyl. Téměř zapomenutý zabiják tak infikoval známý worm a výsledkem je velmi výbušný koktejl.

Udělejte si vlastní názor:

BRAND24

Pátek – Díky vyřešení právních problémů s internetovými kiosky se Český Telecom dostal do fáze instalace těchto veřejných internetových budek. První přístroj byl již nainstalován – stačí zajet do čerpací stanice společnosti Aral v Mikulášově ulici na dálnici D1 a můžete si tu stáhnout elektronickou poštu nebo vyhledat informace na síti.

Udělejte si vlastní názor:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je editorem zpravodajského serveru iDNES....
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).