Hlavní navigace

Redaktor Reuters obviněn z pomoci Anonymous při hacknutí zpravodajských webů

17. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Matthew Keys, redaktor Reuters pro sociální média, byl federálními úřady obviněn z pomoci Anonymous při hacknutí svých předchozích zaměstnavatelů

Matthewa Keyse můžete stále najít na Twitteru. Jeho @TheMatthewKeys má přes 24 tisíc sledujících a aktuálně na něm samozřejmě řeší i otázku toho, že byl obviněn z nápomoci Anonymous při hacknutí zpravodajských webů. A samozřejmě také to, že některé média neváhala a zprávu o jeho obvinění přeměnila na zprávu o jeho zatčení.

V Reuters momentálně Matthew Keys skončil právě na základě obviněni – to uvádí, že Matthew poskytl v roce 2010 Anonymous heslo pro přístup k serveru společnosti Tribune Company. S dovětkem „go fuck some shit up“. Anonymous poté přihlašovací údaje využili k hacku webu Los Angeles Times.

BRAND24

Keys byl obviněn poté, co se jeden z hlavních aktérů Anonymous,  Xavier Monsegur, známý jako Sabu, proměnil v informátora po zatčení FBI (viz The InternetFeds: Inside hacker Sabu’s war room). A měl to  být právě Sabu, který FBI poskytl informace o tom, že Keys předal zmíněné přihlašovací informace.

Pokud bude Keys usvědčen, hrozí mu až 25 let vězení a 750 tisíc dolarů pokuty. Keyse budou obhajovat zkušení právníci na počítačovou kriminalitu, Jay Leiderman a Tor Ekeland. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).