Hlavní navigace

Ředitel Novy: S některými politiky mám schůzky ráno, s některými v poledne a s některými večer

18. 9. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 322915
18. 9. 2007

Generál ředitel televize Nova Petr Dvořák se přiznal k čilým kontaktům s politickou reprezentací. Já s některými politiky mám schůzky ráno, s některými v poledne a s některými večer a speciálně teď v době, kdy se vlastně schvaluje novela mediálního zákona, tak je to nutné neustále vysvětlovat to, co se vlastně má v rámci digitalizace stát, řekl šéf nejsledovanější české televize ve včerejším Pressklubu Frekvence 1.

Dvořák reagoval na dotaz moderátora Jana Tuny, který mu připomněl jeho schůzku s představiteli ČSSD a zeptal se ho: A s některými jinými dalšími politiky máte takovéhle schůzky ráno v hotelech a tak? Ředitel televize Nova upozornil na složitost tématu digitalizace a jednání s politiky uvedl jako běžnou praxi – nejen pro svoji televizi: To téma není vůbec jednoduché. V řadě případů je hodně zjednodušováno a stojí zato si některé věci osobně vysvětlit. Myslím si, že to je právo a že to je skoro i povinnost každého ředitele každé televize, nejen té Novy.

MMF24

K digitální novele, která je v současnosti v Poslanecké sněmovně před druhým čtením, Petr Dvořák uvedl: Já v tuhle chvíli a nejen v tuhle chvíli, ale v průběhu celé doby, kdy jsem ředitelem samozřejmě musím sledovat proces vzniku zákonů, speciálně těch, které se nějakým způsobem týkají televize Nova. A vzhledem k tomu, že tam ty zákony vznikají standardně, tedy v Poslanecké sněmovně, v Senátu a následně, že je schvaluje prezident, tak mě to nutí s řadou politiků ze všech stran ty věci diskutovat a možná i některé věci vysvětlovat, protože ty zákony vůbec nejsou jednoduché a pro řadu poslanců je potřeba vysvětlovat detaily, proč některé věci mohou například televize poškodit a proč některé jim mohou zase pomoct.

Jan Tuna od Petra Dvořáka v rozhovoru zjistil také, že si tyká snad s jedním nebo se dvěma politiky a některý z politiků mu telefonoval naposled zhruba před třemi týdny. Jména ředitel Novy neprozradil.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).